برداشت چای
چای ایرانی در شمال کشور کشت می شود. لاهیجان در استان گیلان مهمترین مرکز کشت، تولید و فرآوری چای محسوب میشود که دارای مزارع وسیع است. چای بهاره لاهیجان بهترین چای ایرانی از نظر عطر و طعم بوده که در فصل بهار عطر آن از هر جای شهر به مشام میرسد.
![](https://cdn.jahanemana.ir/thumbnail/WmHvO8NBxUwn/j47ddgbKh_egUhbfL5rIOgvTL6tYpbbGoffKNQjc0JPcjwQvD1AV_VOM6bZr0dlPCx7xmRwwNZQ,/%D8%B2%D9%86+%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%B1+%D8%AF%D8%B1+%D8%A8%D8%A7%D8%BA+%DA%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C+%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA+%DA%86%D8%A7%DB%8C+%D9%84%D8%A7%D9%87%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D9%86+%D8%A8%D8%A7%D8%BA+%DA%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C+%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C+%D8%AF%D8%B1+%D8%B4%D9%85%D8%A7%D9%84.jpg)
به گزارش جهان مانا، برگ سبز چای هر ساله در سه چین بهاره، تابستانه و پاییزه برداشت می شود و لاهیجان به دلیل زمینهای حاصلخیر و آب و هوای فوق العاده مرطوب، شرایط خوبی را برای کشت این گیاه داراست. براساس آمار در استانهای گیلان و مازندران بالغ بر ۵۵ هزار چایکار وجود دارد که در مجموع سالانه ۱۳۵ هزار تن برگ چای تولید می کنند و از این میزان حدود ۳۰ هزار تن چای خشک حاصل میشود.