بانک‌ها رقیب بخش خصوصی شده‌اند

نایب رئیس مجلس گفت: در لایحه برنامه هفتم توسعه، راهکارهای جلوگیری از بنگاه‌داری بانک‌ها پررنگ دیده شده و از بازدارندگی لازم هم برخوردار است تا بانک‌ها نتوانند قانون را دور بزنند.

حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری با تأکید بر ضرورت جلوگیری از بنگاه داری بانک‌ها، اظهار داشت: وضعیت حاکم بر سیستم بانکی ما یکی از علل اصلی و بسیار مهم در اخلال نظام اقتصادی کشور و مشکلات اقتصادی است.

وی بیان کرد: بانک‌ها با کار بنگاه داری عملاً رقیب دولت و بخش خصوصی هستند و اگر بخواهیم وضعیت اقتصاد کشورمان بهبود پیدا کند، باید بانک‌ها از بنگاه داری خارج شوند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ تا حدی به موضوع جلوگیری از بنگاه داری بانک‌ها توجه شد اما کافی نبود، ادامه داد: همچنین در قانون برنامه ششم توسعه کشور این موضوع مدنظر قرار گرفت، چرا که سال‌هاست مقام معظم رهبری بر ضرورت جلوگیری از بنگاه داری بانک‌ها تاکید می‌کنند. البته با توجه به اینکه کمتر از ۳۰ درصد قانون برنامه ششم توسعه کشور اجرا شد، موضوع جلوگیری از بنگاه داری بانک‌ها هم که در این قانون آمده بود، آن طور که باید و شاید عملیاتی نشد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی الان در حال بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه است که در این لایحه راهکارهای جلوگیری از بنگاه داری بانک‌ها پررنگ دیده شده است. در لایحه برنامه هفتم نسبتاً این موضوع از بازدارندگی لازم برخوردار است تا بانک‌ها آن را دور نزنند. علاوه بر این ما باید در وضع قوانین دائمی این موضوع را مدنظر داشته باشیم تا معضل بنگاه داری بانک‌ها به مرور حل شود.

وی بیان کرد: همچنین مجلس طرح بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را تصویب کرد که الان در مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بحث است که امیدواریم زودتر در مجمع به نتیجه برسد و تبدیل به قانون شود. اگر طرح بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به نتیجه برسد و مفاد مربوط به این موضوع در لایحه برنامه هفتم توسعه تصویب شود، بخش قابل توجهی از مشکلات مربوط به بنگاه داری بانک‌ها حل خواهد شد.

 

 

دیدگاه
آخرین اخبار
بازار