وجود ۱۵ میلیون هکتار کانون گرد و غبار در ایران
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: ۱۵ میلیون هکتار از عرصههای بیابانی، فوق بحرانی و جزو کانونهای گرد وغبار است.

به گزارش جهان مانا، علی تیموری پیش از ظهر امروز در دیدار با ایشانی مدانگولا - سرپرست دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) در ایران - به تشریح وظایف و حوزههای مأموریتی سازمان منابع طبیعی پرداخت و محورهای پیشنهادی برای همکاریهای مشترک میان سازمان و دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد را ارائه کرد.
وی گفت: ایران به لحاظ شرایط اقلیمی در کمربند خشک و نیمهخشک جهان واقع شده است و پایین بودن سطح بارشها باعث شده کشورمان جزو کشورهای با پوشش کم جنگل قرار گیرد.
تیموری مساحت کشور ایران را ۱۶۴ میلیون هکتار ذکر و اظهارکرد: از این میزان حدود ۱۳۵ میلیون هکتار جزو عرصههای منابع طبیعی محسوب میشود و تحت مدیریت این سازمان قرار دارد.
رییس سازمان منابع طبیعی کشور به وجود ۳۲ میلیون هکتار اراضی بیابانی در کشور اشاره کرد و گفت: ۱۵ میلیون هکتار از عرصههای بیابانی، فوق بحرانی و جزو کانون های برداشت گرد وغبار است.
تیموری همچنین در این دیدار به برنامه هفتم توسعه کشور اشاره کرد و افزود: دولت و مجلس در برنامه پنج ساله تکالیف مهمی را بر عهده این سازمان قرار داده است و سازمان منابع طبیعی در برنامه پنج ساله تکلیف دارد ۲۰ میلیون هکتار اقدامات آبخیزداری در کشور انجام دهد همچنین در این برنامه موظف شده است ۲۰ درصد از کانونهای بحرانی بیابان زا در کشور را کاهش دهد.
رییس سازمان منابع طبیعی کشوردر افزود: در تمامی اقدامات منابع طبیعی و اجرای طرحها و پروژهها مردم و جوامع محلی نقش اصلی را دارند و امروز منافع مردم به گونهای با منافع منابع طبیعی گره خورده است.
تیموری در ادامه به طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور اشاره کرد و گفت: این یک طرح مشارکتی و اجتماعی از سوی دولت و مردم است و بر اساس برنامه از پیش تعیین شده در مدت زمانی چهارساله یک میلیارد درخت توسط دولت و مردم در عرصه ها کاشته خواهد شد.
وی با اشاره به تجربههای موفق سازمان منابع طبیعی در همکاری با نهادهای بینالمللی از جمله «فائو» و «جف» اعلام کرد: ما آمادگی داریم تا در چارچوب اهداف و ماموریتهای سازمان منابع طبیعی همکاریهای سازندهای را با دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد آغاز کنیم.