عارف: با هر نوع احتکاری برخورد می‌کنیم

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: راهبرد نظام حفظ و تقویت آرامش در جامعه است اما دولت و نظام، آماده برخورد با هرگونه شیطنت رژیم صهیونیستی و حامیانش است چرا که طرف مقابل به هیچ یک از معیارهای آزادی، اخلاق، انسانیت و حقوق بشر پایبند نیست و در جنگ ۱۲ روزه نشان داده‌ایم مردان روزهای بحران هستیم و در زمان جنگ تحمیلی ۸ ساله نیز با وجود اینکه تجهیزات نظامی نداشتیم اما در آن بحران موفق شدیم.

به گزارش جهان مانا،معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: راهبرد نظام حفظ و تقویت آرامش در جامعه است اما دولت و نظام، آماده برخورد با هرگونه شیطنت رژیم صهیونیستی و حامیانش است چرا که طرف مقابل به هیچ یک از معیارهای آزادی، اخلاق، انسانیت و حقوق بشر پایبند نیست و در جنگ ۱۲ روزه نشان داده‌ایم مردان روزهای بحران هستیم و در زمان جنگ تحمیلی ۸ ساله نیز با وجود اینکه تجهیزات نظامی نداشتیم اما در آن بحران موفق شدیم.

 معاون اول رئیس‌جمهور ضمن هشدار جدی به محتکران، گفت: با هر نوع احتکاری برخورد می‌کنیم و انباری که مملو از کالا است و مشخص است که با چه هدفی پُر از کالا شده، در صورت نیاز آن انبار را باز می‌کنیم و با قیمت مصوب به فروش می‌رسانیم.

 محمدرضا عارف در جلسه مشترک معاونین اول قوه مجریه و قضائیه که رئیس دفتر رئیس جمهور، وزرای راه و شهرسازی، دادگستری و صنعت، معدن و تجارت، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، سخنگوی دولت، معاون حقوقی رئیس‌جمهور، شهردار تهران، رئیس سازمان بازرسی کل کشور و مسئولان دستگاه‌های دولتی و قضائی حضور داشتند، با تبریک به مناسبت روز قوه قضائیه و اشاره به اینکه دشمن در جنگ ۱۲ روزه برنامه‌ریزی کرده بود که با حذف چهره‌های تأثیرگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به کشور و نظام ضربه بزند، گفت: در جنگ ۱۲ روزه مردم با همدلی و انسجام کار را تمام کردند.

 

وی با اشاره به جنگ اقتصادی دشمنان با مردم و ایران، بر ضرورت حفظ آمادگی کامل در برابر توطئه‌های دشمنان از جمله بخش اقتصادی تأکید کرد و گفت: از ساعات اولیه پس از اعلام توقف آتش بازسازی و برنامه‌ریزی خوبی برای حفظ آرامش در کشور ایجاد شده است.

 

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: راهبرد نظام حفظ و تقویت آرامش در جامعه است اما دولت و نظام، آماده برخورد با هرگونه شیطنت رژیم صهیونیستی و حامیانش است چرا که طرف مقابل به هیچ یک از معیارهای آزادی، اخلاق، انسانیت و حقوق بشر پایبند نیست و در جنگ ۱۲ روزه نشان داده‌ایم مردان روزهای بحران هستیم و در زمان جنگ تحمیلی ۸ ساله نیز با وجود اینکه تجهیزات نظامی نداشتیم اما در آن بحران موفق شدیم.

عارف خاطرنشان کرد: با آمادگی‌ای که وجود دارد و با توکل به خدا و همکاری مردم اگر شیطنتی متوجه نظام جمهوری اسلامی شود، برخورد سختی با دشمن صورت خواهد گرفت. این مسیر باید با همدلی و همکاری بین قوای سه‌گانه و مردم تقویت شود.

وی با اشاره به آسیب‌شناسی عملکرد دستگاه‌های دولتی از جنگ ۱۲روزه، گفت: معاون اول و رئیس‌جمهور به صورت جداگانه با دستگاه‌های مختلف درگیر جنگ جلسات متعددی برگزار کردیم و از خدمات ارزنده آنان قدردانی شد که تمامی دستگاه‌ها یک قرائت از جنگ را همراه با آسیب‌شناسی که در کدام بخش‌ها بهتر می‌توانیم حرکت کنیم را ارائه خواهند کرد.

 

معاون اول رئیس جمهور همچنین با قدردانی از معاون اول قوه قضائیه برای کمک به دولت در اجرای مصوبات ستاد تنظیم بازار و با بیان اینکه بخش‌های اقتصادی معدودی در ارتباط با اجرای مصوبات ستاد تنظیم بازار بهانه‌هایی به زعم خودشان قانونی می‌آورند، خاطرنشان کرد: بازگرداندن قیمت‌ها به قبل از جنگ ۱۲ روزه به پشتوانه و حمایت قوه قضائیه است و باید از بخش‌های قضائی به دلیل مواضع قانونی به ویژه در جلوگیری از احتکار و برخورد با سودجویی عده محدودی که به سود خود نگاه می‌کنند تقدیر کرد.

عارف با تأکید بر اینکه اقدامات و همراهی قوای قضائیه و مجریه در جنگ ۱۲ روزه الگوی خوبی از وحدت و انسجام است، از همکاری و هماهنگی بین دو قوه به ویژه در حوزه تنظیم بازار و نظارت کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم قدردانی و تصریح کرد: همه ارکان نظام و مردم پیام یکصدایی را از ایران به جهانیان نشان دادند.

وی با اشاره به اینکه اجرای ماده ۴۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت راهبرد دولت و کشور است بیان کرد: جمع‌بندی از ۶ برنامه پیشین این بوده که به سمت آزادسازی حرکت کنیم اما باید دید در چه زمانی این راهبرد اجرایی می‌شود و آیا در زمان جنگ اجرای بند آزادسازی امکان‌پذیر است یا خیر؟

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: در شهریور ماه گذشته با زحمتکشان و کشاورزان کاشت برنج جلسه‌ای گذاشتیم و اعلام کردیم اگر به واردات برنج اجازه داده شود قیمت این محصول به زیر هر کیلو ۸۰ هزار تومان خواهد آمد اما به دلیل رفتار عده‌ای این محصول را به زعم خودشان احتکار کرده و تمامی محصول برنج کشاورزان را پیش خرید می‌کنند که قیمت آن در حال حاضر با رقم واقعی فاصله بسیار زیادی دارد که این وهن نظام است که این عده محدود از شرایط سواستفاده می‌کنند و اگر سود حاصل از فروش این محصول در حال حاضر به حساب کشاورزان می‌رفت مسئله‌ای وجود نداشت اما زحمتکشان این بخش از کشور هیچ سود و منفعتی از قیمت کنونی محصول برنج ندارند.

عارف افزود: عده‌ای خاص و محدود و با صدایی بلند در برابر اقدامات دولت در برخورد با سودجویی دلالان و احتکارکنندگان مباحث به زعم خودشان قانونی مطرح می‌کنند که مشخص نیست چگونه این قوانین را خلق می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه با وجود پیش‌بینی‌ها از وجود برخی مشکلات در اسفند ماه سال گذشته و جنگ ۱۲ روزه اما دولت در تأمین کالاهای اساسی عملکرد خوب و قابل قبولی داشت گفت: تمامی بخش‌های قوه قضائیه و دولت و همچنین سازمان تعزیرات و نهادهای نظارتی به ویژه در جنگ ۱۲ روزه عملکرد خوبی داشتند که هماهنگی و یکدست بودن افتخاری برای تمام نهادهای نظارتی و حکومتی است تا جایی که در یکی از استان های کشور که با جابجایی ۸ میلیون نفر جمعیت در جنگ ۱۲ روزه روبرو شد کمبود کالایی وجود نداشت که این تأمین کالاها بدون انسجام امکانپذیر نبود و باید این مسیر با قوت و جدیت به جلو رود.

 

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به تعبیر و تفسیر بخش محدودی از قوانین در کشور در راستای منافع اقتصادی بنگاه‌های خود تأکید کرد: قوانین برای شرایط عادی است و در زمان جنگ منافع و امنیت ملی و توده‌های مردم در نظر گرفته می‌شود و اتخاذ تدابیر و اقدامات اقتصادی در اختیار ذاتی حکومت است که از طرف دولت اعلام می‌شود.

عارف تاکید کرد: همه اقدامات را با نظم و قوانین از جمله در تعزیرات دنبال می‌کنیم اما می‌توانستیم همه قوانین تعزیراتی را در ستاد مقابله با تحریم پیگیری کنیم و دست دولت در بخش‌های مختلف باز است و اختیارات کافی و کامل داریم. اما به دنبال حفظ و تقویت آرامش کنونی در جامعه هستیم و می‌خواهیم روند اجرای راهبردهای برنامه هفتم پیشرفت آسیبی نبیند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن هشدار جدی به محتکران، تصریح کرد: عده محدودی از بخش اقتصادی باید به خاطر مردم که همه چیز خود را برای کشور و نظام به میدان آوردند تجدیدنظری در تصمیمات خود انجام دهند و منافع مردم را در نظر بگیرند در غیر اینصورت با هر نوع احتکاری برخورد می‌کنیم و انباری که مملو از کالا است و مشخص است که با چه هدفی پر از کالا شده، در صورت نیاز آن انبار را باز می‌کنیم و با قیمت مصوب به دست مردم خواهیم رساند.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به مصوبه محاسبه و برآورد خسارت آسیب‌دیدگان جنگ ۱۲ روزه، تأکید کرد: دستگاه‌های فعال باید مستندسازی‌های لازم را برای اقامه دعوی در محاکم بین‌المللی را تهیه کنند.

همچنین در این جلسه پس از گزارش سیر تحول سیاست‌ها و اقدامات انجام شده در حوزه تنظیم بازار مقرر شد، مصوبات تنظیم بازار در مورد قیمت‌گذاری کالاها و خدمات با هماهنگی و همکاری سازمان بازرسی کل کشور و قوه قضائیه ظرف ۱۵ روز اجرایی شود.

در ادامه نیز در خصوص چگونگی محاسبه و برآورد خسارات و استیفای حقوق زیان‌دیدگان ناشی از حمله ددمنشانه رژیم غاصب صهیونیستی و همچنین طرح دعوا و اخذ وکالت از خانواده شهدا برای محکومیت و دریافت خسارات از رژیم صهیونیستی و آمریکا در مجامع و محاکم بین‌المللی بررسی و تصمیم‌گیری شد.

 

منبع: ایرنا
دیدگاه
آخرین اخبار
بازار