مشهدیها ۵.۵ میلیارد تومان میخواهند تا به تیم ملی اجازه بازی دهند!
تیم ملی فوتبال ایران در شرایطی در مشهد به میدان میرود که باید هزینهای میلیاردی برای این بازی بپردازد.

به گزارش جهان مانا، تیم ملی فوتبال ایران در ادامه رقابتهای انتخابی جام جهانی قرار است 20 خرداد در ورزشگاه امام رضا «ع» مشهد به مصاف کرهشمالی برود تا یکی از 2 دیدار تشریفاتی باقیمانده را برگزار کند. تیم ملی پیش از این صعودش به جام جهانی را قطعی کرده و 2 دیدار باقیمانده به غیر از قطعی کردن جایگاه صدرنشینی، اهمیت چندانی ندارد. همزمان، کرهشمالی هم با ایستادن در قعر جدول گروه، با ثبت ضعیفترین نتایج، بختی برای رویاپردازی نخواهد داشت.
این بازی با توجه به آنچه که در بالا رفت، اهمیت فنی برای فوتبال ایران نخواهد داشت؛ باوجود این ولی انتقال میزبانی از تهران به مشهد، باعث شده تا این جدال زیر ذرهبین قرار بگیرد. مسئولان فدراسیون فوتبال با اشاره به این موضوع که امیر قلعهنویی درخواست بازی در شهری معنوی داشته، این بازی را به مشهد بردهاند. البته که این ماجرا ذیل بقیه موارد قرار میگیرد چراکه میزبانی مشهد از تیم ملی برای بار نخست، تبدیل به فاجعهای باورنکردنی شد که وجهه فوتبال ایران در دنیا را خدشهدار کرد.
اولین بار تیم ملی فوتبال ایران در مشهد به مصاف لبنان رفت که برخورد زننده با تماشاگران زنی که قرار بود به ورزشگاه بیایند، سوژه رسانههای جهانی شد. در حاشیه همان بازی و زمانی که زنان، بلیت به دست قصد ورود به ورزشگاه را داشتند، نه تنها از ورود آنها ممانعت به عمل آمد بلکه در اقدامی بحثبرانگیز به صورت آنها اسپری فلفل هم پاشیده شد. کار تا جایی پیش رفت که فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا خواستار توضیح مسئولان ایرانی شدند و حتی در برههای، مهدی تاج، رئیس کنونی فدراسیون فوتبال، از این گفت که ممکن است این اتفاق بدون عواقب نباشد. هرچه که بود ولی آن رویکرد زشت، بدون آنکه مقصری در این زمینه معرفی یا کسی توبیخ و تنبیه شود به گوشهای رانده شد تا اینکه دوباره نوبت به میزبانی این شهر رسیده است.
این بار زنان هم هستند
از زمانی که قرار شده میزبانی دوباره تیم ملی به مشهد سپرده شود، بیشترین دغدغه، فراهم کردن حضور زنان در این بازی است. فیفا اصلا بابت این مورد با فدراسیون فوتبال ایران شوخی ندارد و برای آنها غیرقابل باور است که به زنان اجازه حضور در ورزشگاه داده نشود. از همین رو و با توجه به فضای سیاسی – اجتماعی خاص شهر مشهد، بسیاری از مسئولان ورزشی ایران از مدتها قبل به دنبال رایزنی با مسئولان مشهدی بودند تا اجازه حضور زنان در ورزشگاه را بگیرند. حتی در این زمینه تصاویری منتشر شد که نشان میداد معاون وزیر ورزش و رئیس فدراسیون فوتبال، ملاقاتی هم با احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد، داشتهاند. نتیجه شده آنکه به نقل از طرفین، یعنی هم مسئولان ورزشی و هم مسئولان شهر مشهد، عنوان شده که بازی تیم ملی با کره شمالی در حضور تماشاگران زن برگزار خواهد شد.
حالا که مسئله میزبانی و حضور زنان در ورزشگاه امام رضا «ع» مشهد حل و فصل شده، به تازگی خبری به بیرون درز کرده که نشان میدهد مشهدیها فاکتوری برای میزبانی از تیم ملی به فدراسیون فرستادهاند که در آن رقم باورنکردنی 5.5 میلیارد تومان برای میزبانی درخواست کردهاند! به عبارتی، آستان قدس برای در اختیار گذاشتن مجموعه ورزشی امام رضا «ع» جهت میزبانی از بازی تیم ملی 5.5 میلیارد تومان طلب کرده است.
این رقم به اندازه کافی درشت و عجیب است. ورزشگاه امام رضا «ع» از مدتها قبل اجازه میزبانی به تیمهای ایرانی در مشهد را نداده است؛ حتی زمانی که ورزشگاه آزادی از دسترس خارج بود و پای آبروی ایران در میان بود، مسئولان آستان قدس به بهانههای مختلف اجازه میزبانی از باشگاههای ایرانی در این ورزشگاه برای بازیهای آسیایی را ندادند. این درحالی است که همزمان، انتشار تصاویری از تیمی افغانستانی که با اجاره این ورزشگاه در حال تمرین کردن در این مجموعه است با اعتراض فوتبالیها مواجه شد. حالا که بعد از کلی رایزنی، این مجموعه حاضر به میزبانی از تیم ملی شده، آستان قدس در اقدامی خبرساز درخواست 5.5 میلیارد تومان برای صدور مجوز میزبانی کرده است.
چیزی نزدیک به یک میلیارد تومان از این رقم مربوط به نصب دستگاههای «VAR» در ورزشگاه است و 500 میلیون تومان هم که اجاره زمین است. این عدد شاید منطقی به نظر بیاید ولی اینکه آستان قدس علاوه بر این رقم، 4 میلیارد تومان دیگر هم درخواست کرده در نوع خود عجیب است. عنوان شده که مسئولان این مجموعه اعلام کردهاند از آنجا که این ورزشگاه باید 24 ساعتِ کامل واگذار شود، در نتیجه بقیه فعالیتهای پولساز این مجموعه هم متوقف خواهد شد که زیانش را فدراسیون باید بپردازد. پرسش اصلی اینجاست: آیا مجموعه ورزشی امام رضا (ع)، بدون درنظر گرفتن ورزشگاه فوتبالش که مدرن ولی بلااستفاده است، روزانه 4 میلیارد تومان درآمد دارد؟ پاسخ مثبت و منفی به این پرسش میتواند سرآغازی بر مباحث دیگر شود که نیاز به روشنگری بیشتری دارد.