رقص پیروزی دختران فوتبال ایران در خانه حریف

صعود تیم ملی فوتبال زنان ایران به جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۶، نه تنها یک موفقیت ورزشی بزرگ بود، بلکه تصویری از قدرت و رشادت دختران ایرانی را به نمایش گذاشت.

به گزارش جهان مانا،نمایش درخشان زنان فوتبال ایران برابر اردن و صعود به جام ملت‌های آسیا 2026، بی‌شک مهم‌ترین خبر فوتبالی در 24 ساعت اخیر بود که همه توجهات را به سوی خود جلب کرد.

 جام ملت‌های آسیا، هر چقدر در فوتبال مردان برای تیم ملی ایران در دسترس باشد و اصلاً هواداران اسم «مرحله انتخابی» به گوش‌شان نخورده باشد، در فوتبال زنان برای تیم ایران دور از دسترس است. موضوع را از چند بُعد مختلف می‌توان بررسی کرد اما بدون‌شک مهم‌ترین علل، یکی قدمت فوتبال زنان ایران است که در عرصه ملی هنوز به 20 سال نرسیده و دیگری هم شمایل متفاوت برگزاری مسابقات جام ملت‌هاست که کار را برای رسیدن به این تورنمنت دشوار کرده است.

کنفدراسیون فوتبال آسیا در مقطع فعلی جام ملت‌ها را با حضور فقط 12 تیم برگزار می‌کند که یک سهمیه برای تیم میزبان است و 3 سهمیه هم به تیم‌های اول تا سوم دوره قبل تعلق پیدا می‌کند تا دشواری ورود به این تورنمنت بیش از پیش نمایان شود. با همه این توضیحات و تفاسیر، شب گذشته یکی از شب‌های فراموش‌نشدنی برای فوتبال زنان ایران بود؛ چرا که در خاکِ اردن و در جدال مستقیم با تیم ملی زنان این کشور، بردی دلچسب به‌دست آمد تا نام زنان ایران در جمع 12 تیم برتر آسیا برای شرکت در جام ملت‌هایِ 2026 نوشته شود.

تیمی که در نیمه مربیان بارش را بست و مسافر جام ملت‌ها شد

زنان فوتبال ایران با باخت مقابل لبنان در بازی سوم، تقریباً ناامید شده بودند؛ چرا که اردن با یک تساوی در بازی پایانی هم می‌توانست صعود کند اما شاگردان مرضیه جعفری در میدان مسابقه اثبات کردند ناامیدی معنایی ندارد؛ آن‌هم در شرایطی‌که حتی در نیمه اول هم خبری از گل نبود و تا پایان 45 دقیقه نخست، این تیم ملی زنان اردن بود که توانسته بود سهمیه حضور در جام ملت‌های آسیا 2026 را به‌دست آورد اما در نیمه مربیان، جعفری توانایی فنی‌اش را به رُخ کشید و ستاره‌های تیم به اصطلاح، «صدشان» را گذاشتند تا راه صعود هموار شود.

چه جوانانی، چه جوانانی؛ سارایِ 20 ساله، نگینِ 21 ساله

سارا دیدارِ 20 ساله و نگین زندیِ 21 ساله، 2 بال پرواز تیم ملی زنان به جام ملت‌ها بودند؛ دیدار در همان شروع نیمه دوم و در شلوغی محوطه جریمه اردن، حریف را زخمی کرد و در ادامه، درست وقتی اردن به دنبال گل تساوی بود، نگین زندی روی پاس استادانه زهرا علیزاده، با همان سرعت فوق‌العاده‌اش مدافعان اردنی را پشت خود زمین زد و به محوطه جریمه رقیب رسید و با ضربه‌ای دقیق توپ را به تور حریف دوخت تا خیال همگان آسوده شود که تیم ملی زنان ایران یکی از 12 تیم جام ملت‌های آسیا 2026 است.

همه جا اسم شماست؛ کاری کردید کارستان

مسئولان ورزش و غیرورزشی و حتی چهره‌های شناخته‌شده حاکمیتی همه برای تبریک به صف شده‌اند. از آن‌طرف، سَرَک کشیدن به فضای رسانه‌ای کشور و یا فضای حاکم بر شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که دختران و زنان فوتبال ایران، کاری کرده‌اند کارستان، چرا که در هر صفحه ورزشی و غیر ورزشی، نام و یادشان درج شده که توانسته‌اند به جام ملت‌ها برسند؛ حقیقتاً اتفاق خاصی هم بود، چرا که برای دومین دوره متوالی تیم ملی زنان ایران توانست مسافر جام ملت‌ها شود، آن‌هم در شرایطی‌که پیش از آن، 3 دوره پیاپی نتوانسته بود به جام ملت‌ها برود!

سیاهی‌ها «فعلاً» کنار رفتند؛ روی خوش فوتبال زنان را تماشا کنید

دختران و زنان فوتبال ایران هر چند هنوز از وضعیت قراردادهایشان و عدم پخش سراسری مسابقات‌شان و صد البته مشکلات زیرساختی که گریبان‌شان را گرفته، شاکی هستند اما تصویری که در 24 ساعت اخیر از فوتبال زنان ایران مخابره شده، تصویر قدرت و رشادت دختران و زنان بوده و شاید به یادماندنی‌ترین قاب، قاب شادی 2 نفره عاطفه رمضانی‌زاده و سارا دیدار بعد از گل اول ایران به اردن باشد که با حرکتی موزون، در خانه رقیب، بزم شادی گرفتند و کُری خواندند که بازهم ما رفتیم به جام ملت‌ها و اردن پشت در ماند!

رقص پیروزی در خانه حریف: دختران فوتبال ایران

دیدگاه
آخرین اخبار
بازار