نتایج یک نظرسنجی: ۴۲ درصد از مردم علاقه مند به تزریق واکسن ایرانی کرونا هستند

بر اساس نتایج نظرسنجی تلفنی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حدود ۴۲ درصد از مردم ایران که در این پژوهش شرکت کرده‌اند برای ایمنی در مقابل ویروس کرونا تمایل دارند از واکسن داخلی استفاده کنند.

به گزارش ایرنا یافته ‌های این پژوهش نشان می دهد که در پاسخ به این سوال که «در صورت وجود امکان انتخاب، شما ترجیح می دهید از کدام واکسن استفاده کنید؟» ۴۲ درصد از پاسخگویان استفاده از واکسن ایرانی و ۱۷ درصد از افراد استفاده از واکسن خارجی را ترجیح داده اند.

همچنین ۱۷.۵ درصد از پاسخگویان اظهار داشته اند که برایشان فرقی نمی کند از واکسن ایرانی یا خارجی استفاده کنند و ۲۱.۵ درصد از افراد نیز ترجیح داده اند که هیچ نوع واکسنی برای ایمن بودن در مقابل کرونا تزریق نکنند.

اطلاعات حاصل از این نظرسنجی بیانگر آن است که زنان و مردان به میزان یکسانی به استفاده از واکسن داخلی تمایل داشته اند و در بین گروه های سنی نیز افراد بالای ۴۵ سال نسبت به سایر گروه های سنی بیشتر اعلام کرده اند که تمایل به تزریق واکسن ایرانی دارند.

در بین گروه های تحصیلی نیز افراد بدون تحصیلات دانشگاهی در قیاس با پاسخگویانی که تحصیلات دانشگاهی دارند بیشتر اعلام کرده اند که برای ایمن شدن در برابر کرونا واکسن داخلی را ترجیح می دهند.

۵۲.۵ درصد از پرسش شوندگان نیز اظهار کرده اند که در صورت عدم دسترسی به واکسن خارجی حاضر به استفاده از واکسن داخلی نیستند.

در بین این افراد که حاضر به استفاده از واکسن داخلی در شرایط عدم دسترسی به واکسن خارجی نبوده اند افراد دارای تحصیلات دانشگاهی نسبت به پاسخگویانی که تحصیلات دانشگاهی ندارند بیشتر بر این موضوع تاکید کرده اند که اگر به واکسن خارجی دسترسی نداشته باشند از مشابه ایرانی آن استفاده نخواهند کرد.

در این نظرسنجی از پاسخگویان پرسیده شد «آیا برخی ادعاها مبنی بر احتمال بروز عوارضی چون عقیم شدن، سرطان زا بودن و …. بر اثر تزریق واکسن کرونا را درست می دانید؟» که ۳۹ درصد افراد این ادعا را نادرست و ۱۴ درصد آن را درست می دانستند همچنین ۲۳.۵ درصد از پاسخگویان معتقد بودند تزریق واکسن کرونا منجر به بروز برخی عوارض جسمانی می شود.

اکثریت پاسخ دهندگان به این نظرسنجی، سالمندان، کادر درمانی و افراد دارای بیماری خاص را سه اولویت اصلی برای واکسینه شدن در برابر کرونا اعلام کرده اند و ۶۸ درصد افراد شرکت کننده در این پژوهش نیز معتقدند واکسیناسیون عمومی برای مقابله با کرونا یک ضرورت است.

گفتنی است؛ این نظرسنجی به صورت تلفنی با تعداد نمونه ۲ هزارو ۱۰۳ نفر با تخصیص نسبت جمعیتی در ۹ تا ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ خورشیدی انجام شده است و جامعه آماری آن را شهروندان ۱۸ سال و بالاتر ساکن در شهرها و روستاهای کشور تشکیل داده اند.

دیدگاه