تصاویر وحشتناک از سیاره زهره

زهره به طرز عجیبی همزاد زمین است. اندازه، ترکیب و چگالی آن بسیار شبیه به ویژگی‌های دنیای ماست... حتی وقتی صحبت از قابلیت سکونت به میان می‌آید، زهره نمی‌تواند شبیه‌تر از این باشد.

به گزارش جهان مانا ، دانشمندان برای ابداع یک فرودگر که بتواند از این شرایط عمیقاً نامناسب جان سالم به در ببرد، تلاش کرده‌اند... اکنون، باور کنید یا نه، در واقع داده‌هایی از سطح زهره داریم. بین سال‌های ۱۹۶۱ تا ۱۹۸۴، برنامه فضایی شوروی مجموعه‌ای از ۱۶ کاوشگر را به همسایه کنار خورشید زمین فرستاد.

این برنامه «Venera-ونرا» نام داشت، و بدون تردید یک پیروزی بود، زیرا اولین برنامه‌ای بود که با موفقیت انجام شد و ونرا ۳ در سال ۱۹۶۶ وارد جو سیاره دیگری شد. در سال ۱۹۷۰ نیز، ونرا ۷ اولین کاوشگری بود که فرود نرم روی سیاره دیگری انجام داد؛ و اگرچه هیچ یک از هشت کاوشگر ونرا که بر روی زهره فرود آمدند بیش از دو ساعت دوام نیاوردند، طولانی‌ترین آن‌ها ونرا ۱۲ بود که ۱۱۰ دقیقه قبل از تسلیم شدن در برابر گرما و فشار دوام آورد، ونرا اولین ماموریتی بود که تصاویر و صدا‌هایی را از سیاره دیگری به زمین فرستاد. تا به امروز، ونرا تنها برنامه‌ای است که تصاویر و صدا را از سطح زهره ارسال کرده است. ونرا ۱۳ و ۱۴ صدا را ضبط کردند و ونرا ۹، ۱۰، ۱۳ و ۱۴ از محل فرود آن‌ها تصاویر پانوراما گرفتند.

سیاره زهره

داده‌هایی که به دست آمد، طبق استاندارد‌های امروزی، شاید کمی جدا هستند، اما از ده‌ها سال پیش بوده و شرایطی که کاوشگر‌ها تحت آن کار می‌کردند بسیار استرس زا بود. تصاوریری که اکنون می‌بینید، اولین تصاویر، از ونرا ۹ و ۱۰، در سال ۱۹۷۵، و ونرا ۱۳، در سال ۱۹۸۲ است. می‌توان تفاوت قابل توجهی در کیفیت تصویر بین دو تایم فریم مشاهده کرد، حتی اگر آن‌ها تنها چند سال از هم فاصله داشته باشند.

در زمان‌های اخیر، دیگران داده‌های تقریباً ۵۰ ساله را با فناوری و تکنیک‌های بهبودیافته پردازش تصویر که در دسترس ما هستند، دوباره بررسی کرده‌اند که منجر به تصاویر بسیار جالبی از زهره شده است. آن‌ها دنیایی با رنگ طلایی و بیگانه را نشان می‌دهند، دنیایی که به نوعی ممنوع به نظر می‌رسد، حتی بدون اشاره به دما، فشار یا سمی که زندگی را به گونه‌ای که ما می‌شناسیم ویران می‌کند.

امروز در سال ۱۹۸۲، ونرا ۱۴ از سطح زهره تصویربرداری کرد. تا به امروز، این‌ها آخرین تصاویر هستند که ما از زهره داریم. در حالی که وگاس ۱ و ۲ فرودگر‌ها و بالون‌ها را در سال ۱۹۸۵ به زهره تحویل دادند، آن‌ها از سطح آن تصویربرداری نکردند و از آن زمان تاکنون نیز هیچ فرودگری وجود نداشته است.

سیاره زهره

این رنگ طلایی نتیجه عبور نور خورشید از میان ابر‌های زهره است که سطح را رنگ می‌کند. پردازش تصویر انجام شده در دانشگاه براون نشان می‌دهد که سنگ‌ها و خاک روی سطح سیاره دارای رنگ خاکستری تیره هستند. تصور می‌شود که این به دلیل نحوه شکل‌گیری سطح باشد: سطح زهره تحت سلطه ویژگی‌های آتشفشانی است؛ در واقع، ممکن است امروزه همچنان از نظر آتشفشانی فعال باشد.

به دلیل شباهت‌های زهره به زمین، دانشمندان مشتاق هستند تا در مورد آن اطلاعات بیشتری کسب کنند. مطالعه زهره می‌تواند به ما کمک کند تا برخی از راه‌های انحراف مسیر‌های تکاملی سیارات، ایجاد محیطی مناسب برای زندگی یا محیط‌هایی که بسیار غیرممکن هستند را بیاموزیم. این اطلاعاتی است که می‌توانیم از آن برای جستجوی حیات در جای دیگری در کهکشان راه شیری استفاده کنیم و به برخی از اساسی‌ترین سؤالات بشریت پاسخ دهیم، که چگونه به اینجا رسیدیم و چرا؟

اگرچه فناوری ما از زمان ونرا بهبود یافته است، اما دانشمندان هنوز کاوشگر دیگری را به زهره ارسال نکرده‌اند. چندین ماموریت آتی از سوی آژانس‌های فضایی در سراسر جهان برای مطالعه جو سیاره برنامه‌ریزی می‌کنند؛ بنابراین در حال حاضر، ما فقط به نوعی در برزخ زهره گیر کرده‌ایم به تصاویر چند دهه‌ای خیره شده‌ایم، و متعجبیم که چه راز‌هایی در آن منظره عجیب و غریب و بیگانه پنهان شده است.

 

دیدگاه