دنیامالی: باید پرورش اسب و شتر را به یک موضوع اقتصادی تبدیل کنیم

نشست مشترک وزارت ورزش و جهاد کشاورزی با محوریت توسعه سوارکاری و شترسواری در کشور برگزار شد.

به گزارش جهان مانا،در نشستی مشترک به میزبانی وزارت جهاد کشاورزی، مسئولان وزارت ورزش و فدراسیون‌های مرتبط بر لزوم توسعه رشته‌های سوارکاری و شترسواری، حمایت از پرورش‌دهندگان اسب و شتر، و ارتقای ارزش نژادهای ایرانی تأکید کردند.

 وزیر ورزش و جوانان در این جلسه با تشکر از وزیر جهاد کشاورزی به خاطر میزبانی نشست اظهار داشت:

از زحمات نوری و همکاران‌شان در جنگ ۱۲ روزه به خاطر شرایطی که ایجاد شد و مایحتاج مردم را به خوبی فراهم کردند ممنونم. با تلاشی که صورت گرفت مردم هیچگونه کمبودی نداشتند و برای این موضوع تلاش زیادی صورت گرفت.

وی افزود:

خیلی علاقه‌مند هستیم که شاهد همکاری‌های گسترده وزارت ورزش و جهاد کشاورزی در حوزه‌های مختلف باشیم. بالا بردن ضریب ماندگاری جمعیت روستایی در روستا‌ها یکی از کار‌هایی است که وزارت ورزش می‌تواند با جهاد کشاورزی همکاری کند و تولید کنندگان را در روستا‌ها نگه داریم.

وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد:

پرورش اسب و شتر را باید به یک موضوع اقتصادی تبدیل کنیم. ما یک جامعه هدف داریم که با همکاری دو وزارتخانه می‌توان صنعت پرورش اسب و شتر را راه‌اندازی کنیم. وزارت ورزش علاقه‌مند به توسعه این صنعت ورزشی است، چون باعث می‌شود که نژاد‌های اسب و شتر در تقویت شود و برای کشور رونق اقتصادی خواهد داشت. درحال حاضر ارزش اسب‌های کاسپین ایران بسیار پایین است و باید اقداماتی را اتخاذ کنیم که این اسب‌ها به ارزش واقعی خود برسند.

 دنیامالی اظهار داشت:

چه در بحث اسب و چه شتر باید جلساتی را با وزارت جهاد کشاورزی برگزار کنیم و توافقاتی صورت بگیرد که ماحصل آن دادن تضمین به صاحبان اسب و شتر باشد که متضرر نشوند. گواهی‌هایی که فدراسیون سوارکاری برای صاحبان اسب صادر می‌کند متاثر از تاییدیه‌های وزارت جهاد کشاورزی است و باید به نحوی صورت بگیرد که صاحبان اسب ضرر نکنند.

وی گفت:

ما طبق فرمایشات مقام معظم رهبری وظیفه داریم که رشته‌های بومی و محلی را توسعه دهیم و با توجه به ظرفیت‌های که در دو وزارتخانه وجود دارد این امر ممکن است.

محمدرضا داورزنی مشاور وزیر ورزش و جوانان در این جلسه اظهار داشت:

اسب را به عنوان یک صنعت که در حوزه اقتصادی بسیار خوب عمل می‌کند باید ببینیم. نباید صرفا به اسب به عنوان یک دام و به سوارکاری به عنوان یک ورزش نگاه کنیم.

وی افزود:

خیلی از تولیدکنندگان کشور در حوزه پرورش اسب با مشکل مواجه شده‌اند و باید شرایط را برای آنها سهل کنیم. یک تعامل خوب باید بین وزارت جهاد کشاورزی و فدراسیون سوارکاری صورت بگیرد که مشکلات درخصوص اسب‌های مسابقه‌ای و دیگر اسب‌های زیبایی حل شود.

مطیعی سرپرست فدراسیون سوارکاری نیز در این نشست با تشریح وضعیت سوارکاری و پرورش اسب در کشور اظهار داشت:

چند سالی است که مشکل میکروچیپ را داشتیم، چون فدراسیون جهانی قبول نمی‌کرد که جهاد کشاورزی میکروچیپ را برای اسب‌ها بگذارد که این مشکل را با تعامل با جهاد کشاورزی حل کردیم. موضوع آزمایشات روی اسب‌ها نیز یکی دیگر از موضوعاتی است که چالش پیش روی ماست و به دلیل وجود آزمایشگاه‌های معتبر در خارج از کشور مجبور هستیم نمونه‌ها را با قیمت‌های بالا به خارج از کشور بفرستیم.

علیرضا پسندیده رییس فدراسیون ورزش‌های روستایی و عشایری و بومی و محلی نیز گفت:

ما در فدراسیون دو موضوع توسعه ورزش ویژه ساکنین مناطق روستایی و توسعه بازی‌های بومی و محلی را دنبال می‌کنیم که از این رو مشترکات زیادی با وزارت جهاد کشاورزی داریم. در سال گذشته چندین جام مربوط به مناطق روستایی و عشایری از قبیل جام خوشه‌چین و جام پرچم برگزار کردیم که با استقبال بسیار خوبی مواجه شد.

وی افزود:

انجمن شترسواری و انجمن سوارکاری را در فدراسیون داریم که مخاطبین زیادی برای این دو رشته هستند. شترسواری در لیست بازی‌های کشور‌های اسلامی به واسطه میزبانی عربستان وجود دارد و آینده خوبی را در ورزش شترسواری خواهیم داشت.

 

دیدگاه
آخرین اخبار
بازار